Erotuomarikoulutus ja -valmennus

Toni Sällinen

valokeilassa: toni sällinen

Erotuomarikouluttaja Toni Sällinen tietää alueen koulutuksista kaiken. Hän on toiminut jo vuosia niin SSBL:n kuin Kortteliliigan erotuomarikouluttajana.

Ota rohkeasti yhteyttä! p. 040 315 7676

tulevat koulutukset

11.10.2022 ti | Erotuomareiden peruskoulutus 1 ja 2
Erotuomareiden 2-päiväinen peruskoulutus järjestetään ti 11.10. ja to 13.10 klo 17-21 Hollolan Heinis-hallilla. Ilmoittautuminen ja tarkemmat tiedot löytyvät SuomiSportista tästä linkistä.

10/2022 | Kortteliliigan peruskoulutus
Lahden Kortteliliigan koulutustilaisuus. Päivä tarkentuu myöhemmin. Ensisijaisesti Kortteliliigatuomareille.

Erotuomarivalmennus

Erotuomarivalmennus on kerhon tarjoama lisäpalvelu kehittämään sinua erotuomarina. Kokeneempi erotuomari arvioi työskentelyäsi katsomosta ja ottelun jälkeen saat rakentavaa ja puolueetonta palautetta.

Erotuomarivalmennusta tehdään myös säännöllisinä erotuomarivalmennuspäivinä Lahden Energiahallilla. Valmennuspäiviä järjestetään pari kertaa vuodessa ja niistä tiedotetaan erikseen.

Erotuomarivalmennuksesta on vastannut huipputuomarimme Rainer Pekkinen.

Ryhdy erotuomariksi – peruskurssit starttaavat

Kiinnostaako hauska, haastava ja antoisa harrastaminen salibandy-yhteisön jäsenenä? Ovatko lisätienestit tarpeen inflaatiopyörteessä?

Uusien erotuomarien kursseja järjestetään syyskuun loppupuolelta alkaen aina tammikuun 2023 loppuun asti. Tarjolla on sekä valtakunnallisia verkkokoulutuksia että alueellisia lähikursseja. Koulutus on osallistujille ilmainen.

Uudet erotuomarit aloittavat uransa suorittamalla kurssin ”Erotuomareiden peruskoulutus 1 ja 2”, jonka kesto on noin yhdeksän tuntia (jaettuna useampaan istuntoon verkossa tai lähikoulutuksessa) ja sen lisäksi suoritetaan omatoimista opiskelua ja sääntökokeet verkko-oppimisympäristössä.

Varsinainen erotuomarointi kentällä aloitetaan aina pienten juniorien sarjoissa, kokeneemman mentorituomarin ohjauksessa. Kun taidot karttuvat, erotuomari voi kouluttautua lisäkoulutuksilla kohti haastavampia sarjoja ja varsinkin vahvaa lajitaustaa omaavilla aikuistuomareilla voi eteneminen urapolulla olla hyvinkin nopeaa, jos kyvyt siihen muuten riittävät.

...

Voit lukea jutun loppuun liiton nettisivuilta. Sieltä löytyy myös kaikkien liiton koulutusten päivämäärät. Siirry liiton nettisivulle klikkaamalla tästä.


Päijät-Hämeessä kynnys harrastuksen aloittamiseksi on huomattavan pieni sillä SBEKin kautta pääset hankkkimaan kannuksesi Lahden Kortteliliigassa ennen siirtymistä liiton virallisiin sarjoihin. Tervetuloa mukaan!